Skip to content
De leraar

‘De meest effectieve krijgskunsten leer je bij ons!’

Erwin Tankink

Sifu | Calon Pelatih Tankink is een directe leerling van Sifu | Guru L.H.H. Kneefel ,  grondlegger van Shaolin Kempo Silat en Kepala Pelatih van Pencak Silat – Setia Hati.

Erwin Tankink is geboren in 1971 te Dieren en heeft een rijk verleden binnen de Oosterse krijgskunsten. Op 9-jarige leeftijd kwam hij voor het eerst in aanraking met Pencak Silat – Setia Hati. Het werd door één van de vaders van zijn Indonesische vrienden beoefend in de huiskamer. Dat was het moment hij een diepgewortelde interesse kreeg in de Oosterse cultuur van de krijgskunsten.

Shaolin Kempo SIlat
Op 12-jarige leeftijd (1983) mocht hij (voor zijn gevoel eindelijk) deelnemen aan de Shaolin Kempo Silat trainingen bij sportvereniging Black Dragon Dieren. Toen nog in het Clubhuis aan de Prinsenstraat te Dieren. Hier gaf Sifu | Guru Kneefel les is traditioneel Shaolin Kempo Silat. Later,  vanaf 1987, ook in Pencak Silat – Setia Hati. In 1993 behaalde Erwin Tankink hier zijn Calon Pelatih en werd assistent van Sifu | Guru Kneefel. In die periode was hij ook bezig met de voorbereidingen voor het examen voor de zwarte band van Shaolin Kempo Silat.

Eind jaren ’90 heeft Erwin Tankink een korte periode geen les meer gegeven, i.v.m. zijn werk binnen de krijgsmacht. Hij bleef echter actief binnen de Oosterse krijgskunsten en trainde bij verschillende andere scholen. Zo heeft hij binnen defensie een jaar lang bokstraining gehad. Daarnaast heeft hij kennis gemaakt met Shotokan karate (3 jaar) in Arnhem en in Ede. Hier kreeg hij ook les in Wado-Ryu Karate (1 jaar) van o.a. Fred Royers. Erwin Tankink heeft hier wedstrijdervaring opgedaan en met meerdere Nederlandse kampioenen mogen trainen. Na deze periode kwam Erwin Tankink weer terug in Dieren waar hij in 2016 zijn meestergraad behaalde in Shaolin Kempo Silat. Erwin was dan ook de eerste leerling die in de voetsporen trad van de grondlegger van onze Silat Stijl.

Eind 2016 heeft Sifu | Guru Kneefel de school grotendeels overgedragen aan Erwin Tankink. Samen gaven zij les in de traditionele stijl om de Chinees-Indonesische oorsprong onveranderd voort te zetten.

Tijdens deze periode werd er ook vaak gevraagd naar het opnieuw leven blazen in de traditionele Pencak Silat – Setia Hati lessen. In 2018 waren Guru Kneefel en Calon Pelatih Tankink bezig om deze lessen weer samen op te zetten. Samen wilden zij ervoor zorgen dat deze traditionele krijgskunst niet verloren zou gaan in de westerse cultuur. Totdat Sifu |  Kneefel na een kortstondig ziekbed, op zijn verjaardag  2 april 2021, op 70 jarige leeftijd is overleden.

Black Dragon Silat
Sifu | Colon Pelatih
 Tankink heeft  de vereniging vanaf 2 april 2021  in zijn geheel overgenomen. Hij is op 25 augustus 2021 ook weer gestart met lesgeven in Pencak Silat – Setia Hati en zal de traditionele stijl van onze grondlegger blijven overdragen aan nieuwe generaties. Zodat het nalatenschap in ons allen blijft voortleven.

© Black Dragon SIlat 2022
Webdesign: Studio Wezendonk

De leraar